Triomf van het Volk met Triomfbier: rondleiding Ghent-Authentic n.a.v. 100 jaar Vooruit - van 1/5 tot 27/10/2013

Inhoud

De vakbonden zijn in de café’s ontstaan, eerst clandestien en verdoken, daarna opgeheven en fier, gedreven door voormannen, verenigd in coöperatieven en feestzalen. Ooit wars van elke ideologie, daarna socialistisch, katholiek of liberaal. Alle vakbonden zijn ontstaan in Gent, niet in Brussel, wel in Gent. Hoe zat dat precies, waarom uitgerekend in Gent, hoe verhielden zij zich onderling en hoe kleurden zij het dagelijkse leven in het rebelse Gent ?

Parcours

Tijdens de rondleiding doorkruisen we het centrum van Gent, van de Graslei/Korenlei, Gravensteen, Patershol tot de Vrijdagmarkt, van Sint-Jacobs tot de Vooruit, langs bekende en minder bekende plekken waarvan we vaak allang vergeten zijn dat ze ooit het schouwtoneel vormden van de Gentse sociale strijd. 

Triomfbier

Waar kunnen we de rondleiding beter eindigen dan op café met een speciaal voor de gelegenheid gebrouwen ‘triomfbier’ !

Reserveren

Email: info@ghent-authentic.com

Bel: 0498/10 99 61

Praktisch 

Duur: 2u
Start: De Poel
Einde: De Vooruit
Wanneer: Op aanvraag, elke dag van 1/5 tot 17/10/2013, op het uur van uw keuze.
Prijs: 12,50 euro/p, een triomfbier inbegrepen, voor minimum 15 personen. Voor kleinere groepen zal een kleine meerprijs gevraagd worden.

Extra’s

Deze rondleiding laat zich uitstekend combineren met lunch (dagschotel vanaf € 14,00) in de Vooruit en/of een bezoek aan de Vooruit (€ 4,5/p groepstarief). Wij maken de reservatie graag voor u.